luni, 29 octombrie 2007

domnu Funar faţă cu minorităţile

domnu' Fyunar ăsta al nostru al clujenilor de când nu mai are ce bănci vopsi, că-i pe la capitală unde nu îl bagă nime în seamă, are tot felul de iniţiative care mai de care mai şukare. Citesc astăzi, pentru că Agenţia de Monitorizare a Presei stă ageră de pază şi ne dă de ştire când mai mişcă vreunul nu tocmai kosher prin Parlament, că domnului Fyunar i-au venit două idei de cum să îşi ridice în cap opinia publică, parte din ea, şi în acelaşi timp să mai atragă un pic atenţia fanilor poate prea adormiţi de atâta political correctness câtă e în ţara asta. şi trezit din somnicul de pe băncile (necolorate) ale Senatului, Fyunar bacsi propune să le dăm puţin în cap romilor şi să le amintim că ce începe cu rom- ori se bea, ori e beţiv, ăăă adică român. adică să nu se mai folosească termenul de rom pentru romi, ăăă ţigani, că ne confundă lumea cu ăia...

o altă idee briliantă a fost să mulţumim respectuos maghiarilor care ne părăsesc patria şi ne lasă locul încălzit pentru ai noştri, cu o compensaţie care eventual să îi motiveze să se care mai repede, până nu se răzgândeşte.

ei bine la toate astea, AMP-ul a răspuns caţavenceşte cu următoarea scrisorică, manca-i-ar mama ce creativi pot fi:

"In loc de raspuns, AMP a decis sa trimita urmatoare scrisoare deschisa domnului Funar.

Domnule Funar,

Agentia de Monitorizare a Presei va initia o campanie de semnaturi pentru schimbarea denumirii de "roman" in "valah" pentru a fi evitate confuziile care v-au indignat atat de mult. Consideram ca, istoric vorbind, romii au mai multa legitimitate in a se folosi de aceasta denumire deoarece ei insisi isi spuneau astfel in momentul in care romanii se autointitulau "vlahi" sau "valahi". Prin urmare, romanii poarta abuziv un nume care poate fi foarte usor confundat cu denumirea uneia dintre cele mai vechi minoritati europene.

Agentia de Monitorizare a Presei a luat act de initiativa dumneavostra de a oferi compensatii materiale maghiarilor care doresc sa paraseasca Romania. Un calcul simplu arata ca dislocarea a 6,9% din populatia tarii ar putea sa coste bugetul de stat aproximativ 500 de milioane de Euro, fara sa includem aici costurile locuintelor pe care tot statul roman ar trebui sa le achizitioneze in tara vecina. AMP propune ca aceste costuri sa fie suportate din bugetul alocat parlamentarilor care au asemenea initiative.

Cu stima,

Adrian Szelmenczi

Coordonator Departamentul Antidiscriminare
Agentia de Monitorizare a Presei"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu